De Crisiskaart: jouw eigen stem tijdens een crisis

Een crisis is iets naars om mee te maken. Tijdens een crisis ben je soms flink in de war en kun je jouw wensen en gevoelens niet goed onder woorden brengen. Je raakt de controle kwijt. Dat is een vervelende situatie voor jezelf en voor de mensen om je heen. Zij willen tenslotte niets liever dan jou helpen op een manier die bij jou past. Met de Crisiskaart maak je dat mogelijk. Je behoudt met deze kaart namelijk zelf de regie. Met de Crisiskaart laat je jouw eigen stem horen in een verwarrende tijd.


Een Crisiskaart geeft vertrouwen

Tijdens een crisis kun je vaak niet meer helder denken. Maar voor of na een crisis kun je dat gelukkig wel. Die helderheid kun je goed gebruiken om een Crisiskaart op te stellen. Daarop geeft je aan wat jouw wensen zijn tijdens een crisis. Je draagt de Crisiskaart altijd met je mee, bijvoorbeeld in je portemonnee. Hulpverleners en omstanders kunnen dan precies zien wat jij wel en niet wil als er zich een crisis voordoet. Dat geeft vertrouwen en kan een crisis daardoor misschien voorkomen.De Crisiskaart is een uitkomst voor mensen die vrezen een crisis mee te gaan maken of bang zijn om in een verwarde toestand te raken. Psychische klachten kunnen een aanleiding zijn, maar ook andere vormen van spanning, onzekerheid en stress.

Bij een Crisiskaart maak je met een (ervaringsdeskundige) consulent een Crisisplan waarin je terugkijkt op je crisis en samen kijkt hoe een crisis in de toekomst wellicht voorkomen kan worden. 

Een Crisiskaart geeft houvast voor jezelf en voor de mensen die je helpen als jij het moeilijk hebt.
De Crisiskaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, zo groot als een bankpas. www.crisiskaart.nl