WRAP: Wellness Recovery Action Plan

‘De baas zijn over je eigen leven. Dat voelt goed! WRAP helpt je om de regie over je leven (weer) op te pakken. Er kunnen allerlei redenen zijn, in jezelf of in je omgeving, waarom je niet komt tot wat je eigenlijk wilt in je leven. Of dat nu in je privéleven is of in de werksituatie. Van het opstaan in de ochtend tot het naar bed gaan in de avond.
WRAP is er voor iedereen die aan zijn welbevinden wil vergroten en daar een persoonlijk plan voor wil maken.
In de bijeenkomsten wordt een gezamenlijke leeromgeving gecreëerd waarin je ervaringen en ideeën uitwisselt. Die wederkerige verkenning biedt steun.’

De zaal is ingericht conform de Corona-maatregelen die ook gehandhaafd zullen worden. Om die reden is er een maximaal aantal deelnemers van 8.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten die allen plaatsvinden op donderdag van 10:00 uur tot 12:30 uur.
De data zijn: 16 – 23- 30 juli 6 – 13 – 20 – 27 augustus 3 september

Als deelnemer krijg je een eigen werkmap en hoef je alleen een potlood of pen mee te nemen. De training is voor iedereen toegankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden.
Deze WRAP training wordt verzorgd door Dunya Vermaat en Laetitia Beltman.
Een mooie invulling van de zomervakantie!

Het ontstaan van WRAP
Het Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) is in de jaren negentig in de VS ontwikkeld door Mary Ellen Copeland, vanuit haar persoonlijke ervaringen met psychische ontwrichting (depressies en psychoses). De WRAP-training is ontwikkeld door het Copeland Center in Philadelphia.
WRAP wordt Inmiddels wereldwijd in vele landen gebruikt. De Nederlandse WRAP is vertaald en bewerkt door Kenniscentrum Phrenos en HEE! (Trimbos-instituut).